REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovoconka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z lidové kuchyně. Polévka připravená z nakyslých jablek, čerstvých švestek, švestkových povidel, cukru, skořice a solamylu.


Ingredience:
400 gnakyslých jablek
100 gčerstvých švestek
40 gšvestkových povidel
1 lžícecukru
1 lžičkasolamylu (škorb na zahuštění)
kousek skořice
voda

Postup:

1. Povidla zředíme horkou vodou, přidáme očištěné překrájené ovoce, skořici a vaříme, dokud ovoce nezměkne
2. Skořici vyjmeme, polévku podle chuti přisladíme, ve lžíci studené vody rozmícháme škrobovou moučku, vlijeme do polévky a jen krátce povaříme
3. Polévku podáváme teplou, nebo i studenou.

Doporučení:

K ovoconce se přikusovaly vdolky, vánočka nebo chléb, někdy i brambory na loupačku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy