REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ovocná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka z ovoce a dalších ingrediencí, zahuštěná pudinkovým práškem.


Ingredience:
500 govoce (maliny, ostružiny, rybíz, borůvky)
600 mlmléka
80 mljahodového likéru
2 lžičkyjemně nasekané máty
2 lžíceopražených mandlových lupínků
2 lžícemoučkového cukru
2 kssáčků vanilkového cukru
1 kssáčku jahodového pudinku
Na ozdobení:
4 ksvětviček rybízu
4 kslístků maliníku

Postup:

1. Očištěné ovoce důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat, vložíme do většího kastrolu a přilijeme 400 ml mléka
2. Pak vmícháme moučkový i vanilkový cukr, pomalu přivedeme k varu a na mírném ohni ovoce rozvaříme (nesmíme zapomenout neustálé míchat, aby se nám obsah nepřipálil), potom rozšleháme metlou
3. Pudinkový prášek rozmícháme ve zbytku mléka, nalijeme do ovocného základu a za stálého míchání necháme asi 2 minuty přejít varem, pak odstavíme z tepla, vmícháme likér a na závěr do polévky přisypeme na jemno nasekanou mátu
4. Hotovou polévku rozdělíme do misek, necháme vychladit, před podáváním posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a každou porci ozdobíme větvičkou rybízu a listem maliníku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy