Studená polévka z jahod, smetany a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | čerstvých jahod |
600 ml | smetany |
4 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžička | moučkového cukru |
snítka máty |
Postup:
1. Jahody důkladně očistíme, omyjeme, 8 velkých jahod si necháme na ozdobení, zbylé překrojíme, dáme do misky, zasypeme moučkovým cukrem a necháme stát v pokojové teplotě asi 30 minut, aby jahody pustily šťávu
2. Potom jahody rozmixujeme, dáme do většího kastrůlku, přilijeme smetanu a společně uvedeme do varu, pak polévku odstavíme z tepla
3. Do vychladlé polévky vmícháme bílý jogurt, dáme asi na 1 hodinu do chladničky a při podávání ozdobíme zbylými jahodami a lístečky máty, podle potřeby můžeme i trochu přisladit.