REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Osvěžující ovocná polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka z jahod, smetany a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gčerstvých jahod
600 mlsmetany
4 lžícebílého jogurtu
1 lžičkamoučkového cukru
snítka máty

Postup:

1. Jahody důkladně očistíme, omyjeme, 8 velkých jahod si necháme na ozdobení, zbylé překrojíme, dáme do misky, zasypeme moučkovým cukrem a necháme stát v pokojové teplotě asi 30 minut, aby jahody pustily šťávu
2. Potom jahody rozmixujeme, dáme do většího kastrůlku, přilijeme smetanu a společně uvedeme do varu, pak polévku odstavíme z tepla
3. Do vychladlé polévky vmícháme bílý jogurt, dáme asi na 1 hodinu do chladničky a při podávání ozdobíme zbylými jahodami a lístečky máty, podle potřeby můžeme i trochu přisladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy