REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z jahodového pyré s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z jahodového pyré, kokosového mléka a vyšlehané smetany.


Ingredience:
400 gzralých jahod
250 gsmetany ke šlehání
250 mlkokosového mléka
1 kssáčku vanilkového cukru
moučkový cukr na doslazení
kokosové chipsy a jahody na ozdobu

Postup:

1. Očištěné jahody rozmixujeme v mixéru a pyré propasírujeme přes husté síto
2. Pak pyré důkladně promícháme s kokosovým mlékem a vanilkovým cukrem
3. Většinu smetany vyšlehané do tuha opatrně vmícháme do připraveného jahodového základu a polévku dle potřeby dosladíme moučkovým cukrem
4. Polévku rozlijeme do mističek, každou porci dozdobíme rozkrojenou jahodou, trochou zbylé šlehačky a kokosovými chipsy.

Doporučení:

Servírujeme se zmrzlinovou oplatkou nebo sušenkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy