REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévkový krém mrkev-pomeranč s malinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krémová polévka připravená z mrkve, pomeranče, cibule, másla a dalších ingrediencí, servírovaná ozdobená malinami, případně doplněná o vložku těstovin.


Ingredience:
3 ks (asi 450 g)velké mrkve
1 ksstředně velké cibule
500 mlkuřecího vývaru
2 lžícemásla
1 lžičkakari koření
šťáva z celého velkého pomeranče
pepř
sůl
maliny na ozdobení

Postup:

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na opravdu tenké plátky a zprudka ji opečeme na másle, pak vložíme do hrnce
2. Na stejné pánvi orestujeme i nadrobno nakrájenou cibuli, opět ji dáme do hrnce k mrkvi a zeleninu přelijeme vývarem
3. Základ na polévku vaříme 10 minut
4. Pomocí ručního tyčového mixéru polévku rozmixujeme na hladký krém, postupně přidáme pomerančovou šťávu, mixujeme až docílíme patřičnou hustotu
5. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a kari, podáváme ji teplou nebo i studenou, vychlazenou, ozdobenou malinami.

Doporučení:

Jako vložku do polévky můžeme použít různé typy dopředu uvařených těstovin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy