REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatovo-pomerančová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Exotické polévka plná chutí a vůní po použitých surovinách.


Ingredience:
1 kgrajčat
60 gmásla
5 lžicrajského protlaku
1 lpomerančového džusu 100 %
1 lkuřecího vývaru
3 ksstroužky čsneku
2 ksbobkové listy
2 kshřebíčky
1 kscelé skořice
1 kscibule
několik kuliček černého pepře
smetana dle chuti
bazalka
voda
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchnutá rajčata na horní straně nakrojíme do kříže, pak je vložíme do vařící vody a cca 2 minuty spaříme, po vytáhnutí je ihned vložíme do ledové vody nebo přímo do ledu, po zchladnutí je oloupeme
2. V hrnci na másle zprudka orestujeme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku, protlak, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, zamícháme, po chvilce přidáme nasekanou bazalku a ingredience v hrnci zalijeme 1 l kuřecího vývaru, vše necháme povařit
3. Na pánev nalijeme 1 l pomerančového džusu, přidáme hřebíček, bobkové listy, skořici a pepř, vaříme tak dlouho, až se nám obsah zredukuje na polovinu
4. Z džusu vytáhneme všechno koření a redukci nalijeme do polévky, osolíme, okořeníme pepřem a chvíli povaříme
5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou.

Poznámka:

Tento recept je z pořadu „VIP prostřeno“, kde ho vařila slečna Michaela Štoudková, je mírně upravený naší redakcí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy