REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka podávaná jak teplá, tak studená spolu se zakysanou smetanou a cukrářskými piškoty.


Ingredience:
600 gobraného a dobře opraného rybízu
400 mlvody
1 lžíceškrobové moučky
cukr dle chuti
cukrářské piškoty
zakysaná smetana

Postup:

1. Do hrnce nasypeme obrané a důkladně oprané kuličky červeného rybízu
2. Zalijeme je vodou, krátce povařme
3. Rybíz přecedíme, propasírujeme, tekutinu dle chuti osladíme
4. Sladkou šťávu přivedeme k varu a zahustíme lžící škrobové moučky rozmíchané v troše studené vody
5. Polévku podáváme teplou nebo vychlazenou, doplněnou zakysanou smetanou a cukrářskými piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy