REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka připravená ze škrobové moučky povařené spolu s cukrem, rozvar ochucený malinami a sirupem.


Ingredience:
0,5 lčerstvých malin
0,5 lvody
4 lžícecukru
3 lžícemalinového nebo jiného sirupu
2 lžičkyškrobové moučky
citronová šťáva
piškoty k servírování

Postup:

1. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody, nalijeme ji do zbytku horké vody, přidáme cukr a za stálého míchání krátce povaříme
2. Do prochladlého rozvaru vmícháme očištěné maliny a sirup, podle chuti okyselíme citronovou šťávou
3. Necháme krátce vychladit, podáváme s piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy