REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledová třešňová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující polévka z třešní a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gtřešní
2 lžičkyškrobové moučky
4 lžícesmetany ke šlehání
3 lžícecukru
2,5 dlčerveného vína
1 lvody
citronová šťáva
špetka soli

Postup:

1. Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme je i se šťávou, kterou pustily, do kastrolu, zalijeme vodou, červeným vínem a uvaříme doměkka
2. Pak vše rozmixujeme, vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě krátce povaříme, dokud směs nezhoustne (polévka by ale měla být stále zůstat tekutá i po vychlazení)
3. Hotovou polévku přisladíme, lehce osolíme a dochutíme citronovou šťávou, na závěr do ní vmícháme smetanu, aby byla jemnější
4. Pak polévku necháme dobře vychladit (trvá to několik hodin) a podáváme ji například s cukrářskými piškoty nebo oplatkami.

Doporučení:

Polovinu třešní můžeme nahradit višněmi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy