REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocná polévka je výborný doplněk stravy v letních měsících. Ani v teplé podobě však neurazí.


Ingredience:
500 gjablek
200 ghousky (rohlíku)
100 gcukru
1 lvody
2 lžícerýže
skořice

Postup:

1. Jablka opereme, nakrájíme, zbavíme jadřinců, dáme do hrnce, přidáme nakrájenou housku a trochu skořice
2. Vše zalijeme horkou vodou, zakryjeme a vaříme, až se nám jablka rozvaří
3. Hrnec odstavíme z tepelného zdroje, vyjmeme skořici a jablka s houskou rozmixujeme
4. Přidáme cukr, zředíme horkou vodou, aby polévka nebyla příliš hustá, a necháme přejít varem
5. Rýži uvaříme zvlášť, pak ji rozdělíme na jednotlivé talíře a zalijeme hotovou polévkou
6. Můžeme ji podávat i s kysanou smetanou a to jak teplou, tak dobře vychlazenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy