REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s hlívou ústřičnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z hlívy ústřičné, pohanky, cibule, česneku a koření, servírovaná s opečenými kousky hlívy.


Ingredience:
400 gčerstvé hlívy ústřičné
60 gpohankové lámanky
30 gsádla
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/4 lžičkykurkumy
oregano
mletý pepř
zelená petrželka
nať jarní cibulky
voda
sůl

Postup:

1. Několik očištěných hub dáme stranou, ostatní velmi drobně nakrájíme
2. Na polovině sádla necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty
3. Pak vmícháme pohanku, mletou papriiku a kurkumu, zalijeme asi 1 l vody, osolíme, opepříme, přidáme oregano a zvolna vaříme asi 10 minut za občasného promíchání
4. Nakonec přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, na jemno nasekanou petrželku a na kolečka nakrájenou nať z mladé cibulky
5. Zbylé houby nakrájíme na kousky, zvlášť opečeme na rozehřátém sádle, osolíme a rozdělíme do jednotlivých porcí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy