REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka s tyrolskými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka se zeleninou podávaná s knedlíčky připravenými z pečiva, mouky, vejce, uzeného masa a petrželky.


Ingredience:
150 gřapíkatého celeru
150 ghrášku
150 gmrkve
1,5 lvody
1 kskalíšku maggi gurmánského hovězího bujonu
petrželka
Na knedlíčky:
200 gbílého pečiva
150 gvařeného uzeného masa (nebo slaniny)
60 gpolohrubé mouky
50 gmásla
50 gcibule
2,5 dlmléka
1 ksvejce
petrželka
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém másle osmahneme na malé kostičky nakrájené pečivo s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí a dáme do mísy
2. Přidáme najemno nakrájené uzené maso (slaninu), nadrobno nasekanou petrželku, polohrubou mouku, mléko promíchané s vejcem, zlehka vše promícháme a necháme 5 minut odpočinout
3. Ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky asi 1cm v průměru, dáme do vroucí vody, přidáme očištěnou, na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, hovězí bujón a společně povaříme 5 minut
4. Při podávání posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy