Lahodná polévka z červené řepy, cibule, fenyklu, anýzu … servírovaná ozdobená zakysanou smetanou.
Ingredience:
600 g | červené řepy |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | větší cibule |
1-1,5 | vody |
2 dl | zakysané smetany |
1 lžička | fenyklu |
1 lžička | anýzu |
pár kapek jablečného nebo vinného octa | |
plocholistá petrželka a pažitka | |
špetka chilli koření | |
snítka tymiánu | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na dobře rozpáleném oleji
2. Přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu, vše orestujeme
3. Ingredience v hrnci zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka
4. Polévku rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixéru (můžeme rozmixovat jen část polévky, aby v ní zůstali i nějaké kousky)
5. Polévku nakonec dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem
6. Jednotlivé porce na talíři zdobíme lžící zakysané smetany a bylinkami.
Polévka s tyrolskými knedlíčky
Polévka z červené řepy a rajčat, servírovaná jak teplá, tak studená