REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodná polévka z červené řepy, cibule, fenyklu, anýzu … servírovaná ozdobená zakysanou smetanou.


Ingredience:
600 gčervené řepy
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1-1,5vody
2 dlzakysané smetany
1 lžičkafenyklu
1 lžičkaanýzu
pár kapek jablečného nebo vinného octa
plocholistá petrželka a pažitka
špetka chilli koření
snítka tymiánu
olej
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme v hrnci na dobře rozpáleném oleji
2. Přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu, vše orestujeme
3. Ingredience v hrnci zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka
4. Polévku rozmixujeme pomocí ručního tyčového mixéru (můžeme rozmixovat jen část polévky, aby v ní zůstali i nějaké kousky)
5. Polévku nakonec dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem
6. Jednotlivé porce na talíři zdobíme lžící zakysané smetany a bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy