REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostružinová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z ostružin, koření a smetany, podávaná teplá.


Ingredience:
600 gostružin
200 gcukru
100 gostružinových povidel nebo zavařeniny
30 ghladké mouky
2,5 dlsmetany
kousek celé skořice
několik hřebíčků
čerstvé ostružiny na ozdobení
smetana na ozdobení

Postup:

1. Ostružiny přebereme, nasypeme do cedníku, omyjeme je pod tekoucí vodou a necháme odkapat
2. Ostružiny nasypeme do kastrolu, přidáme hřebíčky, skořici, ostružinová povidla a za stálého míchání ostružiny rozvaříme
3. Pak opatrně za stálého míchání přilijeme mouku rozmíchanou ve smetaně a vše krátce povaříme
4. Podle chuti polévku osladíme (nemusíme přidávat všechen cukr), odstraníme z ní koření, podáváme ji ještě teplou a ozdobenou čerstvými ostružinami i smetanou.

Doporučení:

K polévce podáváme malé smažené placičky z lívancového těsta nebo lehce osmažené plátky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy