REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounové gazpacho

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Letní studená polévka připravená z vodního melounu, limetkové a brusinkové šťávy a dalších ingrediencí, dochucená bylinkami, česnekem a cibulí, servírovaná s několika kostkami ledu, ozdobená snítky bylinek.


Ingredience:
1 ksmenšího vodního melounu
1 ksčervené masité papriky
1 ksstroužku česneku
1 kschilli papričky
1/2 kscibule
1 hrstčerstvých lístků bazalky
200 mlbrusinkové šťávy
40-50 mllimwetkové šťávy
kostky ledu
snítky bylinek na ozdobu

Postup:

1. Meloun rozkrojíme na půl, dužinu z jedné půlky pak rozkrájíme na měsíčky a zbavíme jadřinců, oddělíme od obalu, z druhé půlky melounu vykrájíme kuličky
2. Oloupanou cibuli, papriku zbavenou jadřince a semínek, brusinkovou a limetovou šťávu, chilli bez jadřince, česnek a bazalku vložíme do nádoby mixéru a mixujeme, až je hmota hladká
3. Do polévky přidáme kuličky melounu a dáme do lednice pořádně vychladit
4. Polévku podáváme vždy s několika kostkami ledu, ozdobenou lístky bylinek, případně s opečenými a olivovým olejem pokapanými plátky bagety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy