Z rostlinného tuku a mouky připravená jíška, zalitá drůbežím vývarem, povařená s mletými jádry vlašských ořechů, dochucená kondenzovaným mlékem, pepřem a solí.
Ingredience:
1 l | drůbežího vývaru |
1/8 l | kondenozovaného mléka |
4 lžíce | mletých jader vlašských ořechů |
30 g | rostlinného tuku nebo másla |
30 g | hladké mouky |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z rostlinného tuku a mouky připravíme světlou jíšku
2. Jíšku zalijeme procezeným vývarem z drůbeže, rozšleháme a chvíli povaříme
3. Přidáme ořechy a polévku necháme ještě 10 minut pomalu probublávat
4. Těsně před koncem varu přidáme mléko, polévku osolíme a okořeníme bílým pepřem.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.