REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová polévka Virginia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z rostlinného tuku a mouky připravená jíška, zalitá drůbežím vývarem, povařená s mletými jádry vlašských ořechů, dochucená kondenzovaným mlékem, pepřem a solí.


Ingredience:
1 ldrůbežího vývaru
1/8 lkondenozovaného mléka
4 lžícemletých jader vlašských ořechů
30 grostlinného tuku nebo másla
30 ghladké mouky
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Z rostlinného tuku a mouky připravíme světlou jíšku
2. Jíšku zalijeme procezeným vývarem z drůbeže, rozšleháme a chvíli povaříme
3. Přidáme ořechy a polévku necháme ještě 10 minut pomalu probublávat
4. Těsně před koncem varu přidáme mléko, polévku osolíme a okořeníme bílým pepřem.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy