REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená polévka ze salátové okurky, bílého jogurtu, mléka, svazečku kopru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 ksvětší salátové okurky
2 ksstroužky česneku
1/4 lstudené vody
1/4 lnesvařeného mléka
250 mlbílého jogurtu
3 lžíceoleje
svazeček kopru
trochu citrónové šťávy
pepř
sůl

Postup:

1. Česnek utřeme se solí, vložíme ho do porcelánové misky a za stálého míchání přiléváme olej
2. Do této směsi dáme oloupanou, nahrubo ustrouhanou okurku
3. Zalijeme jogurtem, v němž jsme rozšlehali mléko a vodu
4. Okořeníme pepřem, jemně usekaným koprem, vše dobře promícháme, ochutíme citrónovou šťávou, dle potřeby osolíme
5. V lednici necháme chvíli vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy