REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na strojku na mák rozemletá jádra vlašských ořechů a dušená rýže, rozemleté suroviny nasypané do vroucí vody společně s cukrem a povařené za neustálého míchání do zhoustnutí, polévka servírovaná horká.


Ingredience:
120 gjader vlašských ořechů
100 gcukru
60 gdušené rýže
750 mlvody

Postup:

1. Jádra vlašských ořechů si nasekáme na drobné kousky a společně s rýží umeleme na strojku na mák
2. Poté si do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, nasypeme cukr a rozemleté ořechy s rýží, polévku mícháme, dokud nezhoustne
3. Ořechovou polévku servírujeme horkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy