Polévka z jarních cibulek, máty, hrášku a zakysané smetany.
Ingredience:
300 g | mraženého hrášku |
750 ml | zeleninového vývaru |
3 lžíce | zakysané smetany |
1 lžíce | nasekané čerstvé máty |
1 lžíce | másla |
1 svazek | jarní cibulky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné cibulky nakrájíme na tenká kolečka (část natě si ponecháme stranou na ozdobu) a v hrnci na rozehřátém másle necháme zesklovatět
2. Přidáme hrášek, na drobno nasekanou mátu, horký vývar, přivedeme k varu, povaříme 5 minut a pak polovinu rozmixujeme
3. Rozmixovanou polovinu vrátíme do hrnce, vmícháme zakysanou smetanu, opatrně prohřejeme a podle chuti osolíme i opepříme
4. Podáváme ozdobené natí z cibulek.