REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková polévka chlazená

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s podušených jablek, rozinek, citronové šťávy, medu, maizeny, skořice a vody, servírovaná studená.


Ingredience:
3 ksvelká nakyslá jablka
1ksmalý úlomek skořice
4 lžičkyrozinek
1 lžičkamaizeny nebo jiného škrobu na zahuštění
1 lvody
citrónová šťáva
med dle chuti

Postup:

1. Omytá jablka nakrájená na menší kousky podusíme spolu s kouskem skořice v malém množství vody doměkka
2. Vývar s jablky prolisujeme, doplníme potřebné množství vody a zahustíme maizenou, nebo jiným škrobem rozmíchaným ve lžíci studené vody
3. Hotovou polévku dochutíme medem a citronovou šťávou
4. Do talířů rozdělíme oprané, nadrobno nakrájené rozinky, nalijeme vychlazenou polévku a podáváme s kostičkou ledu.

Poznámka:

Maizena: Kukuřičná moučka, respektive škrob. Slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a k zahušťování polévek a omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy