Vývar z kostí připravený dále s mrkví, petrželí a brambory. S přidanými vařenými krupkami a šálkem lístků popence. Ochucený kmínem, pepřem a solí.
Ingredience:
1 šálek | 1 šálek lístků popence |
300 g | brambor |
150 g | uvařených krupek |
1,5 l | vývaru z kostí |
1 ks | petržele |
1 ks | mrkve |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory, mrkev a petržel oloupeme
2. Nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru
3. Ochutíme kmínem a solí
4. Když jsou brambory a zelenina měkké, přidáme vařené krupky a šálek lístků popence
5. Dochutíme pepřem, případně přisolíme a vaříme ještě 3 minuty.
Recept k článku: Popenec břečťanovitý – Glechoma hederacea