REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínská hovězí polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní polévka inspirovaná asijskou kuchyní. Ze zadního hovězího masa, žampionů, s kouskem zázvoru a chilli papričkou. Podávaná s nudlemi.


Ingredience:
500 gzadního hovězího masa
200 gasijských nudlí
100 gžampionů
2 lžícesojové omáčky
4 ksstroužku česneku
1 kssvazku jarní cibulky
1 kszázvoru ( 2-3 cm)
1 kschilli papričky
1 ksmrkve
olej

Postup:

1. V hrnci na oleji osmahneme utřený česnek a strouhaný zázvor
2. Zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí maso vcelku, chilli papričku, sojovou omáčku a pod pokličkou pomalu vaříme 2 hodiny – na začátku vaření sbíráme tvořící se pěnu
3. Vývar scedíme, maso dáme stranou, do čirého vývaru vložíme nudličky mrkve a plátky žampionů
4. Vaříme 10 minut, než zelenina změkne
5. Nakonec vložíme instantní nudle nakrájené maso a povaříme ještě 2-3 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy