Pikantní polévka inspirovaná asijskou kuchyní. Ze zadního hovězího masa, žampionů, s kouskem zázvoru a chilli papričkou. Podávaná s nudlemi.
Ingredience:
500 g | zadního hovězího masa |
200 g | asijských nudlí |
100 g | žampionů |
2 lžíce | sojové omáčky |
4 ks | stroužku česneku |
1 ks | svazku jarní cibulky |
1 ks | zázvoru ( 2-3 cm) |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | mrkve |
olej |
Postup:
1. V hrnci na oleji osmahneme utřený česnek a strouhaný zázvor
2. Zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí maso vcelku, chilli papričku, sojovou omáčku a pod pokličkou pomalu vaříme 2 hodiny – na začátku vaření sbíráme tvořící se pěnu
3. Vývar scedíme, maso dáme stranou, do čirého vývaru vložíme nudličky mrkve a plátky žampionů
4. Vaříme 10 minut, než zelenina změkne
5. Nakonec vložíme instantní nudle nakrájené maso a povaříme ještě 2-3 minuty.