REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cejn s kari kořením

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené porce cejna posypané kari kořením, opečené na oleji, servírované s kolečky orestované cibule.


Ingredience:
800 gcejna
100 goleje
10 gkari koření
2 kscibule
sůl

Postup:

1. Porce cejna osolíme, posypeme kari kořením a necháme asi 40 minut odležet
2. V rozpáleném oleji rybu po obou stranách opečeme, pak ji vyjmeme a uchováme v teple
3. Ve zbytku oleje orestujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli
4. Porce opečeného cejna vyskládáme na předehřáté talíře a obložíme připravenou orestovanou cibulí.

Poznámka:

Více o cejnovi velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Cejn velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy