REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cejn po řecku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rozpáleném oleji opečené půlky cejnů, povařené na cibulovém základě s kapkou červeného vína.


Ingredience:
800 gcejna
80 goleje
60 gkečupu
10 gcukru
50 mlčerveného vína
1 ksvětší cibule
voda
sůl

Postup:

1. Osolené půlky ryb opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách do červena
2. Ryby vyjmeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kečup, cukr a sůl, podle potřeby dolijeme horkou vodou a dusíme asi 15 minut
3. Do omáčky vložíme opečeného cejna, přilijeme víno a vše krátce povaříme.

Poznámka:

Více o cejnovi velkém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Cejn velký.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy