REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filátka ze pstruha na másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.


Ingredience:
4 ksvětší vykostěné filety ze pstruha
1-2 lžícepřepuštěného másla
několi snítek tymiánu
trochu hladké mouky
pepř
sůl
plátky limetky a snítky tymiánu na ozdobu

Postup:

1. Vykostěná filátka ze pstruha očistíme, pinzetou vybereme případné zbytky kostí a z obou stran maso osolíme, opepříme a velmi lehce poprášíme hladkou moukou
2. Do pánve dáme 1 lžíci přepuštěného másla, několik snítek zeleného tymiánu a lehce zahřejeme
3. Vložíme rybí filátka nejprve kůží dolů, opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
4. Takto připravená filátka ze pstruhů zdobíme na talířích snítky tymiánu a kolečky limetky.

Poznámka:

Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy