REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filátka ze pstruha s dýňovým pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.


Ingredience:
8 ksfilátek ze pstruha
máslo na pokapání
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na dýňové pyré:
500 mlzeleninového vývaru
4 lžícemásla
1 ksmáslové dýně
1 ksfenyklu
1 kscibule
mletý muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Dužinu z oloupané dýně zbavené semínek a očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci na 2 lžících rozehřátého másla orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni i fenykl, krátce opečeme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka, pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme zbylé máslo a vše rozmačkáme na pyré, ochutíme muškátovým oříškem a podle potřeby osolíme
3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji po obou stranách opečeme
4. Pstruhy podáváme pokapané rozpuštěným máslem s dýňovým pyré a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy