REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gcandáta nebo jiné okounovité ryby
50 gsádla
20 gmásla
hladká mouka
kmín
sůl

Postup:

1. Porce candáta osolíme, okořeníme kmínem a poprášíme hladkou moukou
2. Ryby opečeme na rozehřátém sádle z obou stran dozlatova
3. Tuk z výpeku zastříkneme vodou, chvíli povaříme a zjemníme máslem
4. Jednotlivé porce opečeného candáta na talíři přeléváme šťávou z výpeku.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy