REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Candát v jedné z nejjednodušších a nejchutnějších úprav – pečený na másle, přelitý omáčkou z bílého vína, smetany a čerstvé pažitky.


Ingredience:
1 kscandáta upraveného na filety
1 ksšalotky nebo malé cibulky
3 lžícesuchého bílého vína
1 lžíceoleje + kousek másla
150 m smetany
čerstvá pažitka
sůl

Postup:

1. Filet překrájíme na menší kusy a osolíme
2. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran
3. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně, pak rybu vyndejte a uchovejte v teple
4. Do pánve (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku
5. Zalijte ji vínem a nechte odpařit, pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku
6. Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko najemno nastrouhaného křenu.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.Autorka receptu: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy