Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
2 ks | filety ze štiky |
olej a máslo na opečení | |
Na pastu na marinování: | |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžíce | citronové šťávy |
2 ks | větvičky rozmarýnu |
sůl |
Postup:
1. Filety omyjeme a řádně osušíme
2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu
3. Připarvenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat
4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.
Můžeme připravit i na grilu. Skvělou přílohou k takto připravené štice jsou pečené brambory spolu s cherry rajčátky.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová