REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filet ze štiky na rozmarýnu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksfilety ze štiky
olej a máslo na opečení
Na pastu na marinování:
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžícecitronové šťávy
2 ksvětvičky rozmarýnu
sůl

Postup:

1. Filety omyjeme a řádně osušíme
2. Větvičky rozmarýnu otrháme a nakrájíme na velmi jemno, dáme do hmoždíře, přidáme zbylé ingredience, solí nešetříme, vymícháme pastu
3. Připarvenou pastou potřeme filety a necháme 1 hodinku marinovat
4. Na pánvičce na trošce oleje a másle filety opečeme z obou stran, což trvá cca 10 minut.

Doporučení:

Můžeme připravit i na grilu. Skvělou přílohou k takto připravené štice jsou pečené brambory spolu s cherry rajčátky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy