REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filet z tresky tmavé, baby špenát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírované se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksfilety z tmavé tresky (300 g)
2 lžícemásla
1 lžíceoleje
koření na ryby (bez soli)
šťáva z půlky citronu
himalájská sůl
Na baby špenát:
250-300 gbaby špenátu
4 ksstroužku česneku
1 lžíceolivového oleje
pepř
sůl

Postup:

1. Filety zakápneme citronovou šťávou, okořeníme a bohatě osolíme, necháme 30 minut odpočinout
2. Na másle a oleji filety z každé strany 3 minuty opečeme
3. Do pánve dáme olivový olej, přidáme nasekaný česnek a necháme jej rozvonět
4. Přidáme špenát, osolíme a opepříme, restujeme 3 minuty, dokud nám špenát „nezavadne“
5. Podáváme s treskou a vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy