REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Filé s koprovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rybí filé existuje spousta skvělých receptů. My tu máme jeden z nich. Připravte si doma filé podle tohoto netradičního receptu, bude všem určitě moc a moc chutnat!


Ingredience:
800 gNOWACO Filé porce
40 gmásla
1 hrstčerstvého kopru
250 ml zeleninového vývaru
250 ml zakysané smetany
100 ml bílého vína
2 lžíce oleje
1 lžícesolamylu
pepř
cukr
sůl
různě upravené brambory jako příloha

Postup:
  1. Filé osušíme a nasolíme.
  2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem. Filé na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř.
  3. Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme.
  4. Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Na závěr ji ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru.
  5. Opečené rybí filé vrátíme do pánve a necháme ho v omáčce prohřát.
  6. Rybu s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.
Doporučení:

TIP na kvalitní filé: – Proměňte oběd či večeři v opravdový gurmánský zážitek. Dopřejte si NOWACO Filé a pochutnejte si na opravdu kvalitní rybě pocházející z průzračných vod, jež překypují životem. Ryby jsou ihned po výlovu zpracovány a zmrazeny přímo na moři, proto zůstávají šťavnaté a skvěle chutnají. Filé obsahuje 100 % masa. Není v něm přidaná voda ani žádné přídatné látky. Díky šetrnému přístupu se výrobek pyšní značkou MSC, která je symbolem trvale udržitelného rybolovu. Filé je přímo stvořené pro nejrůznější recepty. Nechte se jím inspirovat a mějte rybu na stole častěji. Filé v novém obale získáte ve svém obchodě v 400g balení. Více na www.nowaco.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Sicilská fregola na dva způsoby — drobná těstovina, kterou stojí za to vyzkoušet

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží. Vyzkoušejte náš recept s hráškem, který je předzvěstí blížícího se jara nebo verzi s omáčku z pečených paprik a chorizem. Oba recepty obsahují bohatou chuť uzenin i šťavnatost zeleniny, takže ve vašich ústech, a snad i na duši, navodí pocit harmonie.

číst dále ...

Kaše na sto způsobů

Kaše představují především pro vyznavače zdravého životního stylu populární variantu vyvážené snídaně. Svou oblíbenost si kaše získaly díky rychlé a snadné přípravě, široké variabilitě a v neposlední řadě také tím, že dodají tělu energii na část dne a skvěle zasytí. Navíc chladnější období roku jsou jako stvořená pro teplou snídaňovou kaši.

číst dále ...

David porazil Goliáše: Česká firma z Polabí vyhrála soudní spor o oblíbený drobený dort nad nadnárodním potravinářským gigantem

Světový potravinářský koncern Dr. Oetker zažaloval tuzemskou firmu Labeta za prodej směsi na dezert, který vyobrazením na obalu připomíná jejich výrobek Krtkův dort. Nyní však odvolací soud rozhodl, že žalovaný se žádné nekalé soutěže nedopustil. Společnost Labeta smí tedy nadále svou směs na Drobený dort prodávat, navíc jí byla přiznána plná náhrada nákladů řízení před soudy obou stupňů.

číst dále ...

Velikonoce jsou za dveřmi. Hospodyňky by měly zbystřit

Vítání jara, oslava plodnosti a zrození nového života. Tak by se daly ve zkratce popsat jedny z nejvýznamnějších křesťanských svátků v roce, které se kvapem blíží. Tyto svátky se ale pojí také s konzumací kvalitních pokrmů, kterých bude v každé domácnosti víc než požehnaně. A není to jen o vejcích, která každého při pomyšlení na Velikonoce napadnou jako první. O Velikonoční neděli, nazývané také Boží hod velikonoční, končí takzvaný čtyřicetidenní půst. Období, během něhož bychom měli do našeho jídelníčku zařadit odlehčené pokrmy. Základem postních pokrmů jsou vařené obiloviny, luštěniny, vařená zelenina nebo například kvašené zelí. Tedy jídla, která nejsou hutná a jsou pro náš organismus dobře stravitelná a zdravá. Tento půst zahajuje Popeleční středa jako jeden ze dvou nejpřísnějších postních dnů v roce.

číst dále ...

Nahraďte cukr medem, prospějete tělu i chuti

Slazení cukrem je už desítky let běžnou praxí v každé kuchyni. Přitom se jedná o takového nenápadného „sladkého“ zabijáka. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jak ale omezit cukr a přitom se nevzdat oblíbené sladké chuti? Ideální alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje. V dřívějších dobách bylo slazení medem zcela přirozenou součástí české kuchyně a med se užíval i jako lék.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy