Na rybí filé existuje spousta skvělých receptů. My tu máme jeden z nich. Připravte si doma filé podle tohoto netradičního receptu, bude všem určitě moc a moc chutnat!
Ingredience:
800 g | NOWACO Filé porce |
40 g | másla |
1 hrst | čerstvého kopru |
250 ml | zeleninového vývaru |
250 ml | zakysané smetany |
100 ml | bílého vína |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | solamylu |
pepř | |
cukr | |
sůl | |
různě upravené brambory jako příloha |
Postup:
- Filé osušíme a nasolíme.
- Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem. Filé na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř.
- Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme.
- Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Na závěr ji ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru.
- Opečené rybí filé vrátíme do pánve a necháme ho v omáčce prohřát.
- Rybu s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.
TIP na kvalitní filé: – Proměňte oběd či večeři v opravdový gurmánský zážitek. Dopřejte si NOWACO Filé a pochutnejte si na opravdu kvalitní rybě pocházející z průzračných vod, jež překypují životem. Ryby jsou ihned po výlovu zpracovány a zmrazeny přímo na moři, proto zůstávají šťavnaté a skvěle chutnají. Filé obsahuje 100 % masa. Není v něm přidaná voda ani žádné přídatné látky. Díky šetrnému přístupu se výrobek pyšní značkou MSC, která je symbolem trvale udržitelného rybolovu. Filé je přímo stvořené pro nejrůznější recepty. Nechte se jím inspirovat a mějte rybu na stole častěji. Filé v novém obale získáte ve svém obchodě v 400g balení. Více na www.nowaco.cz.