REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

uzené (konzumované teplé)

Divoký kapr uzený

Mezi úlovky vhodné k uzení patří kromě mořských ryb (makrela, sleď, losos, platýz, sardinky, úhoř atd.) také některé ryby sladkovodní. Zvláště dobře se hodí kapr, lín a pstruh. Tento recept je na kapra divokého připraveného v přenosné udírně.

Kapr uzený v horkém kouři

Recept na úpravu kapra uzením v horkém kouři.

Losos vyuzený doma v krabici

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované s domácí sladko-hořčičnou omáčkou. Úžasná záležitost!

Mořský jazyk uzený zahorka

Úprava Mořského jazyka uzením zahorka.

Platýs (halibut) vyuzený

Nasolený platýs uzený horkým vzduchem.

Pstruh z Bavorského lesa

Jedna z variant uzení pstruhů.

Pstruzi uzení horkým vzduchem

Ryby uzené horkým vzduchem na švýcarský způsob.

Pulírovaný kapr

Do lesklé zlatavé barvy vyuzené filety nebo podkovy kapra, nejprve naložené v solném láku dochucené tymiánem a prolisovanými stroužky česneku, pak vyuzené v horkém kouři.

Uzené domácí makrely

Makrely jsou volně v prodeji, zkuste si je vyudit sami, překvapí Vás jejich jemná chuť a teplé z udírny jsou delikatesa. Mě se poštěstilo pár jich dostat od kamaráda nachytané v Norsku, překvapily i lepší chutí, než ty průmyslově zpracované a prodávané v obchodech.

Uzené makrely

Úprava makrel uzením.

Uzení úhoři na francký způsob

Jedna z možností úpravy úhořů – uzením.

Uzený losos

Filety z lososa uzené studeným kouřem.

Uzený pstruh

Recept z jižního Tyrolska na úpravu pstruhů uzením.

Uzený tolstolobik (tolstolobec)

Jedna z nejlepších tepelných úprav tolstolobiků nebo tolstolobců a to uzením. Tento recept je na uzení za horka a za sucha.

Vyuzená hlavatka

V celku nebo na podkovy vyuzená hlavatka, naložená v láku.

Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy