uzené (konzumované teplé)
Divoký kapr uzený
Mezi úlovky vhodné k uzení patří kromě mořských ryb (makrela, sleď, losos, platýz, sardinky, úhoř atd.) také některé ryby sladkovodní. Zvláště dobře se hodí kapr, lín a pstruh. Tento recept je na kapra divokého připraveného v přenosné udírně.
Kapr uzený v horkém kouři
Recept na úpravu kapra uzením v horkém kouři.
Losos vyuzený doma v krabici
V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované s domácí sladko-hořčičnou omáčkou. Úžasná záležitost!
Mořský jazyk uzený zahorka
Úprava Mořského jazyka uzením zahorka.
Platýs (halibut) vyuzený
Nasolený platýs uzený horkým vzduchem.
Pstruh z Bavorského lesa
Jedna z variant uzení pstruhů.
Pstruzi uzení horkým vzduchem
Ryby uzené horkým vzduchem na švýcarský způsob.
Pulírovaný kapr
Do lesklé zlatavé barvy vyuzené filety nebo podkovy kapra, nejprve naložené v solném láku dochucené tymiánem a prolisovanými stroužky česneku, pak vyuzené v horkém kouři.
Uzené domácí makrely
Makrely jsou volně v prodeji, zkuste si je vyudit sami, překvapí Vás jejich jemná chuť a teplé z udírny jsou delikatesa. Mě se poštěstilo pár jich dostat od kamaráda nachytané v Norsku, překvapily i lepší chutí, než ty průmyslově zpracované a prodávané v obchodech.
Uzené makrely
Úprava makrel uzením.
Uzení úhoři na francký způsob
Jedna z možností úpravy úhořů – uzením.
Uzený losos
Filety z lososa uzené studeným kouřem.
Uzený pstruh
Recept z jižního Tyrolska na úpravu pstruhů uzením.
Uzený tolstolobik (tolstolobec)
Jedna z nejlepších tepelných úprav tolstolobiků nebo tolstolobců a to uzením. Tento recept je na uzení za horka a za sucha.
Vyuzená hlavatka
V celku nebo na podkovy vyuzená hlavatka, naložená v láku.
Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou
V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.
reklama