REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vyuzený losos s brokolicovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksfiletů z lososa
hrubá mořská sůl
pepř
Na omáčku:
5 ksrůžiček brokolice
1 ksšalotky
150 mlsmetany na vaření
špetka muškátového oříšku
kousek másla
voda
sůl

Postup:

1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet
2. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu
3. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min
5. Hotové porce ryby podáváme přelité teplou omáčkou.

Příprava brokolicové omáčky:
1. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme taktéž na jemno posekanou brokolici, okořeníme muškátovým oříškem a osolíme
2. Podlijeme malinko voudou a vaříme cca 3 minuty
3. Poté přilijeme smetanu, provaříme a rozmixujeme
4. Dochutíme.

Poznámka:

Zdroj: Rybářský rozcestník.Autorka receptu: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy