REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzený tolstolobik (tolstolobec)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z nejlepších tepelných úprav tolstolobiků nebo tolstolobců a to uzením. Tento recept je na uzení za horka a za sucha.


Ingredience:
2-3 kgtolstolobika nebo tolstolobce
2 kscelé hlavy česneku
sůl

Postup:

1. Tolstolobika nebo tolstolobce nakrájíme na podkovy, pak ho důkladně nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, a necháme 2 hodiny marinovat
2. Udírnu rozehřejeme na 50 °C, porce ryby zavěsíme na provázky tak, aby provázek byl veden pod žeberními kostmi, a dáme do udírny
3. Udíme, přičemž zvedáme teplotu velmi pomalu na 70-80 °C, což by mělo trvat zhruba 1 hodinu, po hodině držíme teplotu udírny na 80 °C a rybí maso udíme dalších 20 minut.

Poznámka:

Článek o uzení ryb najdete zde: Způsoby uzení ryb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy