REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pulírovaný kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do lesklé zlatavé barvy vyuzené filety nebo podkovy kapra, nejprve naložené v solném láku dochucené tymiánem a prolisovanými stroužky česneku, pak vyuzené v horkém kouři.


Ingredience:
800 g i víceod šupin očištěných filetů nebo podkov z kapra i s kůží
150-200 gmořské soli
3 lpitné vody
5-6 ksstroužků česneku
čerstvý tymián

Postup:
  1. Vodu mírně zahřejeme, v teplé vodě rozpustíme sůl, pak ji necháme opět úplně prochladnout.
  2. Do filet nebo podkov vetřeme prolisované stroužky česneku a v rukách promnuté jehličky tymiánu, vložíme do prochladlého slaného nálevu a necháme 12 až 24 hodin v lednici pod pokličkou naložené.
  3. Filety opláchneme, napícháme na háčky, pokud je budeme používat a necháme při pokojové teplotě důkladně oschnout. Pokud budeme rybu udit na roštech, jednotlivé kusy položíme na rošty a to kůží dolů.
  4. Udírnu rozpálíme na 70 až 80 °C, do vyhřáté udírny vložíme rošty nebo zahákneme ryby na háčcích, udíme cca 3 hodiny, nezapomínáme občas pokropit štěpky, pokud je při uzení používáme.
  5. Podáváme jak teplé, ihned vytažené z trouby, tak studené i tak bude pulírovaný (lesklý) kapr chutnat skvěle.
Doporučení:

Podobně, jako kapra lze vyudit i jiné druhy ryb, například amura, tolstolobika, sumce…

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy