REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z ryb a korýšů


Bageta s lososem, smetanou a kapary

Svačinka v podobě bagety potřené crémem fresh nebo kysanou smetanou, obložené uzeným lososem a kapary.

Jelci na kyselo

Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.

Kapr na citrónech

Nasolené porce kapra, utopené v citronovém nálevu ochuceném česnekem, kořením a cukrem, zaklopené, podušené doměkka.

Kapr v aspiku

Filátka z kapra ozdobená zeleninou, přelitá vývarem smíchaným s aspikem, v lednici ztuhnutá.

Kapr v aspiku II.

Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.

Kapr ve smetanové omáčce

Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.

Karas v marinádě

Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.

Kaviár z jiker pstruhů

I jikry ze pstruhů lze připravit jako kaviár a to jak ze zralých, tak i z nezralých jiker. Je oranžový podobně jako z lososa a nejlépe chutná čerstvý, jen mírně osolený.

Kousky (podkovy) sumce – uzené

V soli naložené kousky nebo podkovy sumce, vyuzené v domácí udírně dozlatova.

Lososová roláda s kapary

Zavinuté plátky lososa plněné směsí z Lučiny, kapary a zakysané smetany.

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

Marinování filet z makrel

Jedna z možností úprav makrel.

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem.

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

Marinovaný pstruh

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.

Matjesy z cejna

V soli naložené proužky z větších cejnů, omyté, zalité kořeněným olejem.

Matjesy ze sladkovodních ryb

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm. Výborná chuťovka k pivu.

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované vychlazené.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy