z ryb a korýšů
Bageta s lososem, smetanou a kapary
Svačinka v podobě bagety potřené crémem fresh nebo kysanou smetanou, obložené uzeným lososem a kapary.
Jelci na kyselo
Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.
Kapr na citrónech
Nasolené porce kapra, utopené v citronovém nálevu ochuceném česnekem, kořením a cukrem, zaklopené, podušené doměkka.
Kapr uzený v horkém kouři
Recept na úpravu kapra uzením v horkém kouři.
Kapr v aspiku
Filátka z kapra ozdobená zeleninou, přelitá vývarem smíchaným s aspikem, v lednici ztuhnutá.
Kapr v aspiku II.
Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.
Kapr ve smetanové omáčce
Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.
Karas v marinádě
Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.
Kaviár z jiker pstruhů
I jikry ze pstruhů lze připravit jako kaviár a to jak ze zralých, tak i z nezralých jiker. Je oranžový podobně jako z lososa a nejlépe chutná čerstvý, jen mírně osolený.
Kousky (podkovy) sumce – uzené
V soli naložené kousky nebo podkovy sumce, vyuzené v domácí udírně dozlatova.
Ligurská rybí cihla
Recept z italské kuchyně. Z Ligurské rybí cihly lze připravit chutný předkrm, či například lehkou večeři. Ovšem chce to trochu trpělivosti, ale pak se dočkáte velké dobroty!
Lososová roláda s kapary
Zavinuté plátky lososa plněné směsí z Lučiny, kapary a zakysané smetany.
Lososový tatarák
Tatarák z chlazeného lososa určitě patří mezi oblíbené delikatesy různých slavnostních párty. Hodí se jak na opečené tousty, tak na kanapky, nebo ho můžeme použít jako součást chlebíčků. Existuje mnoho obměn lososového tataráku.
Marinovaná treska
Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.
Marinování filet z makrel
Jedna z možností úprav makrel.
Marinovaní okouni
Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.
Marinovaní slanečci se zázvorem a křenem
Úprava klasických slanečků podle receptu ze švédské kuchyně. Jde o marinované slanečky naložené do láku spolu s hořčičnými semínky, dále kousky cibule, mrkve, křenu a zázvoru.
Marinovaný losos
Naložený losos v soli a cukru s koprem.
Marinovaný losos II.
Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.
Marinovaný pstruh
Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama