REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z ryb a korýšů


Bageta s lososem, smetanou a kapary

Svačinka v podobě bagety potřené crémem fresh nebo kysanou smetanou, obložené uzeným lososem a kapary.

Jelci na kyselo

Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.

Kapr na citrónech

Nasolené porce kapra, utopené v citronovém nálevu ochuceném česnekem, kořením a cukrem, zaklopené, podušené doměkka.

Kapr v aspiku

Filátka z kapra ozdobená zeleninou, přelitá vývarem smíchaným s aspikem, v lednici ztuhnutá.

Kapr v aspiku II.

Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.

Kapr ve smetanové omáčce

Podkovy z kapra povařené v kořeněném octovém nálevu, servírované vykostěné, studené, přelité majonézovou omáčkou.

Karas v marinádě

Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.

Kaviár z jiker pstruhů

I jikry ze pstruhů lze připravit jako kaviár a to jak ze zralých, tak i z nezralých jiker. Je oranžový podobně jako z lososa a nejlépe chutná čerstvý, jen mírně osolený.

Kousky (podkovy) sumce – uzené

V soli naložené kousky nebo podkovy sumce, vyuzené v domácí udírně dozlatova.

Lososová roláda s kapary

Zavinuté plátky lososa plněné směsí z Lučiny, kapary a zakysané smetany.

Lososový tatarák

Tatarák z chlazeného lososa určitě patří mezi oblíbené delikatesy různých slavnostních párty. Hodí se jak na opečené tousty, tak na kanapky, nebo ho můžeme použít jako součást chlebíčků. Existuje mnoho obměn lososového tataráku.

Marinovaná treska

Treska vařená v zeleninovém vývaru, zalitá želetinou, podávaná za studena.

Marinování filet z makrel

Jedna z možností úprav makrel.

Marinovaní okouni

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Marinovaný losos

Naložený losos v soli a cukru s koprem.

Marinovaný losos II.

Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.

Marinovaný pstruh

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.

Matjesy z cejna

V soli naložené proužky z větších cejnů, omyté, zalité kořeněným olejem.

Matjesy ze sladkovodních ryb

Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm. Výborná chuťovka k pivu.

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy