REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný pstruh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.


Ingredience:
1 kspstruha
1 lžíce a vícecukru
2 lžíce a vícesoli
1 lžíce a vícerozdrcený pepř
koňak
kopr
fólie

Postup:

1. Očištěné a nestažené filety ze pstruha pinzetou zbavíme zbývajících kostí a na vnitřní straně je důkladně potřeme směsí soli a cukru (v poměru 2:
1), nesmí chybět ani dávka hrubého pepře
2. Pak můžeme rybu pokapat koňakem a nakonec obložit koprem, nejlépe čerstvým
3. Takto připravené filety položíme vnitřními stranami k sobě a pevně zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo rybu
4. Filety pak zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, a necháme 1 až 2 dny odležet
5. Každých 12 hodin rybu otočíme
6. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy