příprava za studena
Bageta s lososem, smetanou a kapary
Svačinka v podobě bagety potřené crémem fresh nebo kysanou smetanou, obložené uzeným lososem a kapary.
Jelci na kyselo
Ve dvou nálevech naložené půlky jelců, servírované na kostky smíchané s kořenovou zeleninou, na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a pikantní majonézou nebo tatarkou.
Kaviár z jiker pstruhů
I jikry ze pstruhů lze připravit jako kaviár a to jak ze zralých, tak i z nezralých jiker. Je oranžový podobně jako z lososa a nejlépe chutná čerstvý, jen mírně osolený.
Lososová roláda s kapary
Zavinuté plátky lososa plněné směsí z Lučiny, kapary a zakysané smetany.
Lososový tatarák
Tatarák z chlazeného lososa určitě patří mezi oblíbené delikatesy různých slavnostních párty. Hodí se jak na opečené tousty, tak na kanapky, nebo ho můžeme použít jako součást chlebíčků. Existuje mnoho obměn lososového tataráku.
Marinování filet z makrel
Jedna z možností úprav makrel.
Marinovaný losos
Naložený losos v soli a cukru s koprem.
Marinovaný losos II.
Filety z lososa servírujeme jako součást studených obložených mís, na chlebíčcích z bílého chleba či jednohubkách.
Marinovaný pstruh
Naložený pstruh v cukru a soli s bylinkami.
Matjesy z cejna
V soli naložené proužky z větších cejnů, omyté, zalité kořeněným olejem.
Matjesy ze sladkovodních ryb
Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr do 50 cm. Výborná chuťovka k pivu.
Nakládaný losos po švédsku
Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.
Pepřenky z matjesů
Recept na klasické pepřenky z matjesů, které jste dříve, v době totality, mohli dostat v každé hospodě IV. cenové skupiny.
Pepřenky z ryb
Nasolené, v octovém nálevu naložené proužky rybího masa, promíchané se sterilovanou zeleninou, dochucené pepřem a dalším kořením, nakonec zalité sladkokyselým nálevem.
Sledě s olejem a cibulí
Nakládaní sledi v oleji s hořčicí a bobkovým listem.
Sleďový salát z formy
Studený salát ze sleďů, brambor, vajec, okurek, mrkve a majonézy.
Tatarák z čerstvého tuňáka
Tatarský biftek vyrobený z čerstvého syrového tuňáka, citrónové šťávy, brandy, šalotky a kaparů, dochucený solí, pepřem a koriandrem.
Tatarák z kapra
Recept na tatarský biftek z kapra pochází od třeboňských rybářů, my jsem ho ještě trochu upravili.
Tatarák z lososa
Pravý tatarák ze svíčkové hravě nahradíme i jinými ingrediencemi. Chuť je mírně jiná, ale také skvělá!
Tatarák z tuňáka
Maso z tuňáka připomíná barvou hovězí maso. Vyzkoušejte z něj tatarský biftek podle tohoto receptu, stane se vašim oblíbeným!
- 1
- 2
- Následující
reklama