REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný losos po švédsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.


Ingredience:
1,5-2 kgfiletů z lososa
1 lžičkačerstvě mletého pepře
3 lžícesoli
2 lžícecukru krupice
1 lžícečirého alkoholu (vodky)
1 kssvazku čerstvého kopru

Postup:

1. Očištěné filety položíme kůží dolů na talíř, poprášíme je krupicovým cukrem, solí a pepřem, posypeme na jemno nasekaným koprem a zakápneme alkoholem
2. Přikryjeme druhým talířem (dnem dolů) a zatížíme závažím, tak 0,5 kg těžkým, nebo konzervou a dáme vychladit
3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou šťávou
4. Třetí den by mělo maso ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové, pak ho krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu na tmavém chlebu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy