REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepřenky z matjesů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na klasické pepřenky z matjesů, které jste dříve, v době totality, mohli dostat v každé hospodě IV. cenové skupiny.


Ingredience:
300 gmatjesů v oleji
150 gsterilované červené a žluté papriky
150 gsterilovaného hrášku
150 geidamu
2 ksvětší sladkokyselé okurky
2 ksvětší cibule
1 ksfeferonka
1 dlsladkokyselého nálevu z okurek
2-3 lžíceoleje z matjesů
podle chuti pepř
sůl

Postup:
  1. Matjesy vyjmeme z oleje, olej dáme stranou, rybky překrájíme na menší, asi 1-2 cm kostky, cibuli nakrájíme na proužky
  2. Papriku, okurky, eidam nakrájíme na kostičky
  3. Všechny nakrájené suroviny v míse promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, olej z matjesů, lák z okurek, podle chuti ochutíme mletým pepřem a solí
  4. Přendáme do sklenice, uzavřeme a necháme v lednici 2-3 dny rozležet
  5. Pepřenky podáváme z pečivem nebo chlebem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy