REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinování filet z makrel

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z možností úprav makrel.


Ingredience:
1,5 lvody
6 lžicvinného octa
4-5 kssemen koriandru
5 ksbobulí jalovce
3 lžícecukru
3 lžícesoli
kopr
několik zrnek celého pepře
několik zrnek nového koření
potravinářská fólie na zabalení
filety z makrely

Postup:

1. Filety z makrely naložíme do slabé octové vody (6 lžic vinného octa na 1,5 l vody)
2. V hmoždíři rozdrtíte zrnka pepře, semena koriandru, bobule jalovce a několik zrnek nového koření
3. Osušené filety posypete kořením a přidáte ještě nahrubo nasekaný kopr, který jemně přitlačíme
4. Nakonec posypete filety směsí soli a cukru v poměru 1:
15. Takto připravené kousky ryb položíme vnitřními stranami k sobě a pevně je zabalíme do fólie, aby tekutina, která se později uvolní, nemohla vytékat mimo ryby
6. Makrely zatížíme prkýnkem a závažím, uložíme na chladné místo, nejlépe do chladničky, doba naložení je 24 hodin, po 12 hodinách rybu otočíme
7. Po vyjmutí z chladničky a setření větší části koření filety nakrájíme proti kůži na tenké plátky.

Doporučení:

Marinovaná makrela chutná nejlépe s kolečky cibule a s krajíčkem čerstvého chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy