Tatarák z chlazeného lososa určitě patří mezi oblíbené delikatesy různých slavnostních párty. Hodí se jak na opečené tousty, tak na kanapky, nebo ho můžeme použít jako součást chlebíčků. Existuje mnoho obměn lososového tataráku.
Ingredience:
Rozpis na 5 až 6 porcí: | |
500-600 g | chlazeného filetu z lososa bez kůže a kostí |
1 lžíce | nasekaného nakládaného kapary |
1/2 lžičky | dijonské hořčice |
1/2 ks | středně velké cibule |
1/2 ks | jarní cibulky |
pár kapek citronové šťávy | |
pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
měsíčky citronu | |
kolečka cibule a jarní cibulky | |
opečené tousty, bagety, krekry... |
Postup:
- Lososa nakrájíme na drobné kostičky
- V míse ke kostičkám lososa zamícháme nadrobno pokrájenou cibuli spolu s nasekanou jarní cibulkou a pokrájenými kapary, dochutíme dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, pepřem a solí
- Důkladně vše promícháme, necháme 5 minut odpočinout, pak tatarák ochutnáme a případně ho ještě dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí
- Lososový tatarák necháme dobře vychladit, servírujeme například na opečených toustech, opečených plátcích bagety, na kanapkách či použijeme jako součást chlebíčků. Nezapomeneme k tataráku podávat měsíčky citronu, kolečka cibule a jarní cibulky.