REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sleďový salát z formy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený salát ze sleďů, brambor, vajec, okurek, mrkve a majonézy.


Ingredience:
750 gbrambor
200 gsterilovaných okurek
200 goleje
200 gmajonézy
100 gmrkve
2 kssledě
2 ksvejce
mletý pepř
vegeta

Postup:

1. Sledě opereme, na několik hodin namočíme a vodu vyměňujeme
2. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky
3. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a nakrájíme nahrubo
4. Okurky nastrouháme na struhadle, mrkev nastrouháme na jemném struhadle
5. Majonézu mírně okořeníme a rozdělíme na dvě poloviny
6. Sledě vykucháme a nakrájíme na kostičky
7. Do kulaté formy klademe dvě vrstvy brambor, každou vrstvu posypeme okurkami, vejcem, mrkví, sleděm, potřeme majonézou a dobře upěchujeme lžící
8. Salát necháme v lednici důkladně vychladnout a vyklopíme jej z formy
9. Zarovnáme povrch a strany a potřeme zbylou majonézou a posypeme pažitkou.

Doporučení:

Salát podáváme na kulaté míse.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy