REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sledě s olejem a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakládaní sledi v oleji s hořčicí a bobkovým listem.


Ingredience:
5 kssleďů
50 gplnotučné hořčice
100 goleje
bobkové listy
voda
pergamenový papír

Postup:

1. Sledě opereme, vyjmeme mlíčí, odřízneme hlavičky a ocásky a namočíme do vody
2. Po několika hodinách je vyjmeme z vody, potom je vymačkáme, oloupeme, rozřízneme, vykostíme a každou půlku potřeme hořčicí, svineme do roliček a skládáme do sklenice jednu po druhé
3. Sledě zalijeme olejem tak, aby byly potopeny, navrch položíme bobkové listy
4. Sklenici přikryjeme pergamenovým papírem a postavíme do chladna.

Doporučení:

Při podávání do každého zapíchneme párátko a podáváme obložené malými nakládanými okurkami, mrkví naloženou v octě a kolečky cibule.

Poznámka:

Takto upravené sledě v oleji můžeme v chladu přechovávat delší dobu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy