REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr v aspiku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.


Ingredience:
4 ksporce kapra
1 baleníželatiny
1 sklenicenakládaných hříbků bez nálevu
1 plechovkanaložemného hrášku
Na rybí rozvárku:
500 mlrybího vývaru
15 mlbílého vína
15 mlocta
1 ksvelké mrkve
1 kskořenové petržele
1/4 ksmalého celeru
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si vytvoříme rybí várku; svaříme vývar, ocet, víno a zeleninu spolu s kořením, tak 10 minut v ní pošírujeme nasoleného a napepřeného kapra
2. Rybu opatrně vyjmeme a do vývaru, který se již nevaří dáme želatinu, kterou jsme připravili dle předpisu
3. Do vhodných misek nalijeme trochu aspiku, necháme zatuhnout, pak klademe v jedné vrstvě rybu, zeleninu a houby, vytvoříme vrstvu, kterou necháme zatuhnout, děláme další vrstvy, dokud není vše zalité
4. Necháme zatuhnout a pak vyklopíme (pro lepší manipulaci použijeme pro vystýlání misek fresh folii).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy