REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaní okouni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.


Ingredience:
1 kgokouna
70 goleje
50 gmásla
sůl
Na marinádu:
1/2 lvody
1/4 locta
4 kszrnka černého pepře
2 kszrnka nového koření
2 ksstroužky česneku
2 kssladkokyselé okurky
1 ksbobkového listu
1 kscibule

Postup:

1. Vodu svaříme s octem, oloupanou a na kolečka nakrájenou cibulí, pokrájeným česnekem a kořením, necháme vychladnout
2. Osolené půlky ryb opečeme na oleji s máslem, necháme vychladnout
3. Rybí maso urovnáme do kameninové nádoby, na ryby nasypeme nudličky okurek
4. Vše zalijeme studeným nálevem a necháme 2 dny v chladu proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy