REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nakládaný opečený amur

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované vychlazené.


Ingredience:
1 kgamura
50 ghladké mouky
mletý černý pepř
olej
sůl
Na nálev:
2-3 ksstroužky česneku
1 ksbobkového listu
1 ksvětší cibule
1 lvody
0,5 locta
několik kuliček černého pepře
sůl

Postup:

1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem 4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
5. Podáváme vychlazené. Příprava nálevu: Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy