pečená, zapékaná, smažená
Karas v marinádě
Osolené porce karasa obalené ve směsi pálivé papriky a mouky, opečené na oleji, vychladlé, marinované.
Ligurská rybí cihla
Recept z italské kuchyně. Z Ligurské rybí cihly lze připravit chutný předkrm, či například lehkou večeři. Ovšem chce to trochu trpělivosti, ale pak se dočkáte velké dobroty!
Marinovaní okouni
Na oleji s máslem opečené osolené půlky okounů, marinované v sladkokyselém kořeněném nálevu.
Nakládaný opečený amur
Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované vychlazené.
Pečenáče z bílé ryby
Bílá ryba mezi rybáři není moc oblíbená pro množství svalových kůstek v jejich těle. Ale je to škoda, maso mají dobré! Patří sem například cejn, plotice, perlín, jelec atd. Z těchto druhů můžeme připravit při troše námahy chutné pikantní pečenáče. Z uvedené dávky uděláme 3 sklenice o obsahu 1 l.
Pečenáče z bolena
Smažené karbanátky z bolena naložené do sladkokyselého kořeněného nálevu.
Pečenáče z bolena II.
V trojobalu usmažené podkovy z bolena, 3 dny naložené v octovém nálevu, případně zavařené.
Pečenáče z kapra
Na oleji opečené kuličky z pomletého kapřího masa dochuceného kořením, naložené do nálevu proložené cibulí a paprikou, podávané 7 dní uležené.
Plotice pečená marinovaná
Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.
Plotice po bulharsku
Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.
Rybí karbanátky naložené po anglicku
Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.
Vánoční rybí salát
Na oleji opečený kapr, zbavený kůže a rozebraný na drobnější kousky, smíchaný s majonézou a dalšími ingrediencemi. Pokrm vhodný jako samostatný chod servírovaný s banketním pečivem nebo i chutný studený předkrm.
reklama