REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plotice po bulharsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.


Ingredience:
800 gplotic nebo perlínů
80 gmásla
20 mlocta
3 ksstroužky česneku
čerstvá petrželka
hladké mouka
citón
voda
sůl

Postup:

1. Porce ryb mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme na másle, po obou stranách, dozlatova
2. K česneku, utřenému se solí, přidáme nakrájenou petrželku, ocet a trochu vody, zálivku promícháme a vlijeme na upečené ryby
3. Necháme nejméně 2 hodiny marinovat v chladu, pak ryby vyskládáme na talíře a ozdobíme plátky citrónu.

Poznámka:

Více o plotici obecné najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Plotice obecná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy