Karbanátky z filé, cibule, česneku, veky, vajec a koření, obalené ve strouhance, usmažené dozlatova, naložené ve sladkokyselém nálevu.
Ingredience:
600 g | rybího filé |
150 g | veky (žemle) |
100 g | tuku |
150 ml | tmavého piva |
1 lžička | kari koření |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
strouhanka | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na nálev: | |
250 ml | vody |
1 lžíce | octa |
1 lžička | cukru |
Postup:
1. Ve vodě rozpustíme cukr, okyselíme octem a svaříme nálev, který necháme vychladnout (lze použít i nálev ze sladkokyselých okurek)
2. Veku nebo žemle nakrájíme na menší kousky, zalijeme pivem, přidáme porce filé, oloupanou nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku a vše umeleme
3. Směs spojíme rozšlehanými osolenými vejci, dochutíme kari kořením a mletým pepřem
4. Z hmoty vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova
5. Vychladlé karbanátky vložíme do sklenice se širokým hrdlem, zalijeme nálevem a necháme v chladu alespoň 3 dny odležet.
Výborné jsou s pečivem různého druhu.